I Danmark er jeg født

I Egtved Musikskole havde vi et folkemusikorkester, som vi meget ublu kaldte Cornucopia. (overflødighedshorn) En dag kom musikskolelederen Anton Stormlund og fortalte, han havde haft kontakt med et albansk folkemusikorkester, og han havde lovet dem at finde overnatning. Af den ene eller anden årsag var der mange, som kviede sig, så jeg sagde, at de godt kunne bo hjemme hos mine forældre. Min mor var tavs i 7 sekunder, da jeg bedyrede, der i weekenden ville komme 11 albanere og overnatte. Men så sagde hun, som jeg jo da havde forventet: Hvor er det godt min pige, de er selvfølgelig velkomne. Hun og far kørte i Brugsen for at handle og ringede siden hen til alle naboer og folkedansere i området. Cornucopia og det albanske orkester spillede dobbeltkoncert i Spinderihallerne i Vejle, og bagefter var der stor fest hjemme på gården. Naboerne og folkedanserne havde fundet snaps, sange og danse frem, og det samme havde albanerne – det var bare slivovitz. Albanerne vidste jo, hvordan man skulle gebærde sig med sådan en drik, så de satte ild til den, inden den blev kylet ned. Danskerne skulle ikke nyde noget af at drikke ild, så de drak den bare ren. Gæt hvem, der blev mest fuld 😉
Da de var kørt, sad jeg i min 17-årige naivitet og menneskerus og tænkte, at dét var at være dansk på den fede måde. Den følelse fulgte mig i flere år, og jeg tænkte, at jeg en gang ville lave en musikvideo om det at være dansk på denne her måde. Det med at have noget godt at komme med, når nu der kom gæster. En dag gik jeg ude på marken og skulle hente en traktor hjem for min far, og så kom der en ny melodi til I Danmark er jeg født flyvende. Da jeg ikke var sådan en, som komponerede sagde jeg det ikke til nogen, men begyndte at undersøge, om der var nogle, der kendte melodien. Det var der ikke, men folk kunne vældig godt lide den, så pludselig gik det op for mig, at jeg ikke havde stjålet den, men lavet den.
NU skulle den musikvideo laves!
Min far har altid sagt, at man skal gå til hovedet, så jeg undersøgte, hvem der var den bedste i Danmark til at lave musikvideoer, og så ringede jeg til ham.
Han syntes, det var en knaldgod idé! Hvad det ville koste? 600.000 kr. Det skulle jeg lige tænke over… Der kom selvfølgelig ingen musikvideo, men melodien er der endnu, og jeg har af og til fået skæld ud over, jeg har ødelagt folks gode sang. Men det er faktisk også min sang og mange flere kan heldigvis godt lide melodien. Man kan jo bare bruge den melodi, man bedst kan lide.

4 Comments

 1. Lilian Iben Barnwell siger:

  Som @michaelbarnwell ville sige: “Tja – det er jo ren Tingluti”. Det er alt det, vi laver, sjovt nok … #ejnar #folketshus #jagtvej69 #tingluti 🙂

  Like

 2. sadyhr siger:

  Hmm. 600.000, er det ikke ret mange penge?

  I øvrigt synes jeg, at det er en rigtig fornuftig ting at lave en video om.

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: