Ærø

Det var vist i 2014 traditionen med, at Johs og jeg om sommeren spiller på Ærø, startede. Det første år havde vi lånt en lille motorbåd, som vi engang kendte. Den var, som mange mennesker jeg kender, ikke i helt god form, og vi var ikke de mest erfarne sejlere, men det lykkedes os at få den op på bådtrailer i Århus og ned igen i Svendborg, hvor vi ved midnatstide endelig krøb til køjs efter at have spist Johs’ medbragte hjemmelavede flæskestegssandwich. Man sover godt oven på sådan en, og så til en rolig vuggen og klukkende lyd. Næste dag heldigvis præcis halvvejs mellem Svendborg og Ærø løb vi tør for benzin. Vi havde godt luret at skruen nok skulle have været skiftet ud, men så lærte landkrabberne, at det er vigtigt at sejle for fuld skrue. Vi prøvede at bestille en ny på Ærø, men den kunne ikke nå frem inden vi skulle hjem igen, så vi løb selvfølgelig også tør den modsatte vej, så det er godt med en reservetank.
Nå, men det var utrolig romantisk og noget besværligt, så de andre år har vi “bare” ladet os transportere med færgen.

Det hele foregår “På Torvet” i Ærøskøbing. På Torvet er den lille restauration, som ligger på torvet og omme bagved, er der de dejligste ferielejligheder (Det skal lige skrives, at jeg ikke er sponsoreret af dem. Det er HELT af egen lyst, jeg skriver) Det er så yderst smagfuldt indrettet, så man skal tænke sig meget om, hvis man ikke bare lader sig begejstre og slappe af med det samme. Der er tænkt på det hele lige fra indretningen, til hvor man hænger sin lejlighedsnøgle og til, at dynerne ikke er sådan nogle normale hæslige kunststofdyner, som man sveder utroligt meget under.

Arbejdsfordelingen var til at forstå: Jeg skulle spille harmonika og få Emil til at sove og så lavede Johs resten… Emil var en fantastisk samarbejdspartner, som faldt i søvn 5 min. inden koncertstart og så lå han i sin barnevogn ved siden af os. Midt i ekstranummeret rykkede barnevognen på sig og så var Emil klar igen, så på den måde var det ikke svært at være af sted med en 15 måneder baby. Vi valgte dog at indtage måltiderne på vores egen altan i stedet for i restauranten. Så det var rart med en barnevogn til at hente frokosten i 😉

Lunch transportable 😉

Der vandrer jo brudefolk rundt hver eneste dag på Ærø. Og der er altså også romantik for alle pengene. Jeg ved ikke, om det var på den baggrund, at en mand fra publikum kom op og sagde, at Samsø forstod at udvikle sig. Ærø havde ikke så meget andet end hyggen. Hygge er der selvfølgelig heller ikke så megen udvikling i, men nogle gange er det meget rart bare at sidde stille og ikke altid skulle bevæge sig.

Tidligere år købte vi en flyvetur hen over øen. Den gang snakkede vi med et ældre esbjergensisk vennepar som var ude at lufte deres Cessna, så de var fløjet til Ærø og sad på flyvepladsens bænk og spiste deres medbragte madpakke inden, de skulle flyve hjem igen.

Det mest turistede vi lavede var at køre ud til de utroligt søde små badehuse.

Emil og jeg syntes det gule badehus klædte os (og måske afklædte det dem, på den anden side)

Vi ses næste år – og så må jeg hellere have kigget lidt på de utrolig smukke menuetter, der findes fra Ærø

1 Comment

  1. Jonna Pallisbo siger:

    Bare så dejligt at læse om jeres oplevelser, tak for historien.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: