Jeg har en gang spillet til VM i fodbold – altså på harmonika…

I starten af 2002 blev jeg sammen med 4 andre unge musikstuderende spurgt, om ikke vi ville lave et band, der kunne repræsentere Danmark til VM i fodbold i Sydkorea. Om vi ville!!! 3 violiner, 1 harmonika og 1 kontrabas gik straks i øvelejr. Det var kulturministeriet, der stod bag det økonomiske. Kort tid før afrejse så de vores pressefoto – og sendte en check med 5000 kr, så vi kunne købe noget pænere tøj.

Det er jo snart længe siden, det var 2002, så meget er tabt i glemslen, men lidt kan jeg dog huske:

Vi stod uden for stadion og spillede for det publikum, som skulle ind og se danskerne spille. Der var også et andet dansk indslag nemlig trioen SP, Just og Frost.

Sådanne steder fik vi en plastikbakke med forskelligt koreansk mad. Panerede schnitzler er ikke så nemt at spise med pinde. Det kan dog løses ved at gennembore kødet med en pind og så bare bide af hele schnitzlen.

Vi spillede kun 3 fodboldkampe, og Danmark gik ikke videre til Japan. Det er de hidtil 3 eneste fodboldkampe, jeg har set, og jeg fik mails hjemmefra om, at det var blasfemi, at lige netop jeg, som ikke engang kendte reglerne, var inde og så sådanne kampe. Men vi spillede selvfølgelig flere koncerter end det. 

En af kampene foregik helt nede i Sydsydkorea. Byen var helt udsolgt p.g.a. fodboldkampene, så det var godt, der var booket værelser til os. I receptionen spurgte de undrende om, vi virkelig blev hele natten. På trappen op, var der et repos, og jeg kan huske, jeg tænkte, det var hyggeligt med de bogreoler, der stod der. En af violindrengene trak en “bog” ud og fnes. Det var pornofilm. Vi hørte et brøl fra den første, der havde åbnet værelsesdøren. Der stod en lyserød seng beklædt med plast. Sengen kunne vibrere, og der var spejle i loftet. Deodorant var inkluderet i værelsesprisen, men det var lydisolation ikke…

Til receptionen med alle de danske og koreanske forretningsfolk lærte vi ved at kigge på SP, Just og Frost at man altid skal have et jakkesæt med (eller tilsvarende til kvinder) Selv med vores nyindkøbte tøj for kulturministeriets penge følte jeg mig ikke helt tilpas i Eccosandaler og hør-nederdel. Brian Mikkelsen var kulturminister men sad mest i en sofa uden for festlokalet. Prins Joachim kom og Hal sludrede lidt med ham og Tulip havde nogle forretningsfolk med som inviterede os på hunderestaurant dagen efter.
Hundeæde er vist noget andet, men det var en gammel tradition at man godt kunne spise hundekød i Korea. Det var vist ikke helt lovligt, men man så gennem fingre med det, da der vist heller ikke var nogen, der for alvor turde forbyde det. Det var lidt svært at vælge fra menukortet, så vi pegede vist bare et vilkårligt sted. Det smagte fint – en mellemting mellem kalv og kylling så vidt jeg husker.

Ham Prins Joachim løb jeg ind i – bogstavelig talt, men den historie får I en anden gang. Men da jeg kom hjem fra Sydkoreaturneen fik jeg 2 forskellige jobs i husmoderforeninger, hvor jeg skulle fortælle om mit møde med Prinsen. Jo jo, hvem ved, hvad det fører med sig at spille harmonika 😉

2 Comments

 1. booking@givebedandbreakfast.dk siger:

  God læsning

  Få Outlook til iOS

  Like

 2. Jonna Pallisbo siger:

  Bliv endelig ved med at skrive Mette kathrine, er en fornøjelse at læse dine indlæg.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: