Det der med SPIL DANSK

Min mor sagde en gang, at det var fint med gaverne til jul, Valentins dag osv. for hvis man nu ikke fik sagt til folk i hverdagen, at de betød noget for en, så var det fint nok med en kalenderbestemt lejlighed til det. Sådan har jeg det også lidt med Spil-dansk-ugen. Jeg synes, det er en FANTASTISK uge! Og jeg tjener bunker af penge, fordi alle folk gerne vil hyre nogle, der spiller dansk. Men det gør jeg jo hver eneste evige dag. Jeg er så enfoldig, så jeg næsten har svært ved at forstå, at man ikke gør det. Men man kan jo også Spille dansk på engelsk.

Når jeg er ude med min trio Zenobia, slår det næsten aldrig fejl andet end, at der kommer folk op og takker os, fordi vi synger på dansk. Det kan være en hel begivenhed, hvis nogle danske kunstnere skifter fra engelsk til dansk. Jeg forstår egentlig godt, hvorfor det kan være et svært skift: I mobiltelefonens spæde begyndelse så jeg en kammerat over skulderen, da han sms’ede til kæresten. Han sluttede med at skrive ILU.
Jeg spurgte undrende om, hvad det betød. Jamen det betyder da I love you! Hvorfor skriver du ikke: Jeg elsker dig? Jamen det var jo ikke sådan ment.
Sådan ment??? Det betyder bare noget andet, når man synger/skriver/sms’er på sit modersmål.

Når jeg har hørt kunstnere fortælle om skiftet fra engelsk til dansk, hører jeg dem også sige, at pludselig står sproget helt anderledes frem.
Jeg tror på et musikalsk modersmål – og det kan sagtens være jazz eller rock’n’roll, hvis det er det sprog man er vokset op med. For mit vedkommende er det folkemusikken og jeg glædes hver eneste gang, når folk klapper på 1 og 3. Så tænker jeg (måske naivt, men dog) at de er vokset op med Hønsefødder og gulerødder frem for amerikansk musik.

Der er også noget med, at man nogle gange hylder det anderledes og eksotiske – måske er det det med det grønnere græs?? Men tit ved man ikke, at det der er helt almindeligt for en selv, er noget helt særligt for andre. Det er i hvert fald det, jeg tjener penge på 😉
Og jeg ÆLSKER Spil dansk-ugen, som får mig til at tænke over, hvad det egentlig skal til for.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: