Pis, guder og lortekaffe

Emil render rundt og siger pis pis pis og er endnu et bevis på, at ord i sig selv ikke er hele sandheden. Han er i hvert fald ikke træt af noget, som man ellers kunne tænke. Hans forældre er trætte, men ikke trætte af det. Der er heldigvis plads til en middagslur. Vi er nemlig på Bali, og det er åbenbart svært at sige f og sk – så pis betyder fisk.

Intet går stærkt her. Jord og betonarbejderen på nabohuset er en ældre kvinde, som går frem og tilbage med sin trillebør – langsomt – meget langsomt. Hendes sikkerheds-klip-klappere fordrer heller ikke de store hastigheder. Hun er nok på timeløn. De 9 murere nyder udsigten og bruger både bambusrør som sugerør i deres drink og til stigen, de står på. Når Emil render forbi, stopper de op og vinker.

Hver morgen går blomsterklædte kvinder rundt og lægger mad på gudestatuer. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan en gud ser ud, men maden bliver spist inden for 10 minutter og i mine øjne ligner guderne rotter, men jeg holder sindet åbent selv for, hvordan guderne kan tage sig ud.

Hvis Bali er Sjælland, så bor vi i Køge. Der er 20 meter ned til vandet, som buldrer dejligt og overblæser, at ”Køgebugtmotorvejen” larmer 50 meter til den anden side. Huslejen lyder på 171 kr i døgnet. Hver dag kommer en moden dame rundt og tilbyder massage for 50 kr for en time. Hun er vildt god! I hvert fald hvis man kan ”nøjes” med hendes program. Hun kommer hele kroppen rundt, men hvis man peger på en dårlig skulder, som gerne vil have lidt ekstra, ligner hun et spørgsmålstegn og fortsætter med det, hun ellers var ved.

Jeg sidder og skriver ude på terrassen. Her er let overskyet, hvilket nok er fint med et UV-index på 14. Johs er ved at brygge kaffe. Jeg ved ikke om det hedder Bali-kaffe – det gør det vel nok, men det hedder også Kopi Luwak. Det er måske verdens dyreste kaffe (dyrere end cafe latte i København, og det siger da ikke så lidt) Kaffebønnerne har passeret tarmsystemet på et kattelignende dyr og noget af det syrlige i kaffen bliver opfanget af dyrets mave, så derfor skulle smagen blive lidt mere rund. Hvad end kaffen hedder Kejserens nye klæder, Luwak eller (B)Ali så smager den godt sammen med et stykke Daim 😉


2 Comments

 1. Jonna Pallisbo siger:

  Herligt, lyder som i nyder ferien trods den dyre kaffe. Emil er en helt normal dreng, der er ord der “smager” godt. Tak for din causerier, nyder at læse dem.

  Like

 2. Lise Pedersen siger:

  Kære Mette Kathrine
  Hyggeligt at læse om dine oplevelser ude i verden, og sammen med Emil.
  Sikkert en masse oplevelser han får med i sin bagage, det vil han havde glæde af resten af livet.
  Forsat god tur rundt i verden, og ferie.knus

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: