Madam Skrald

Moster, Emil og jeg pudsede glorierne og tog på skraldejagt i skoven. Vi har alligevel gået en tur hver dag i denne mærkelige coronaperiode, så vi vidste, det var nemt at få “gevinst”.
Jeg gik og funderede lidt over, hvordan ens fortid endnu en gang kunne indhente en. Vores mor har (næsten) hver dag så længe jeg kan huske samlet skrald langs grøftekanten på en 5 km runde, der hvor vi boede. Et af mine tidlige ord skulle efter sigende have været “miljøsvin”. Jeg har altid syntes, det var lidt ulækkert at samle skrald. Nu mens jeg selv gik rundt med en pose og en grilltang, syntes jeg det var ulækkert at lade være.Jeg har lavet lidt statistik (på et meget lille grundlag) Folk smider mest lystbetonede nydelsesmidler (en lystskov?)
Engangsbægre, øldåser, rødvinsflasker, McDonalds-emballage, slikpapir, cigaretpakker og cigarretskodder. Der var også noget plastik til røget bacon(??)
Min søster grinede og sagde, det var alt det, folk ikke måtte spise hjemme.
Miljøsvinene holder sig også nogenlunde til stierne. Det er i hvert fald der 90% af affaldet lå.

Det er jo helende at gå rundt i en skov. Emil er ren væren. “Se” råber han og kommer med et andeæg. Vi sagde, han skulle lægge det stille igen – hvorefter der kom en gråkrage, som prikkede hul i ægget og fløj væk med det.Skovens brugere var virkelig forsigtige i omgangen med hinanden. Hvis ikke det var fordi, det er sørgeligt, så er det noget komisk, hvordan en ældre kvinde gik langt ud i skovbunden for at komme forbi os – vi stod på stien – eller et par løbere, som tog halstørklædet op foran munden mens de løb forbi.

Forhåbentlig når naturen at ånde lidt, mens kulturen gisper.

2 Comments

 1. Jonna Pallisbo siger:

  Tak til jer fordi i samler skrald, godt for Emil at lære fra begyndelsen. Går selv meget og har altid en pose med.

  Liked by 1 person

 2. tullerikken siger:

  Kære Mette. Allerførst hjertelig tillykke med Emil i dag – er det ikke 3 han bliver, den lille guldklump?

  Tak for blogindlægget. Selv om der ikke er evidens for at naturen kan helbrede os, så tror jeg helt sikkert, at naturen har en helende effekt, som du skriver. Man falder til ro i den – den forlanger ikke noget af os, vi skal sådan set bare tage imod og ” være ” som du skriver at Emil så fint gør. Det fantastiske er jo også, at man ikke behøver at vide noget specifikt om naturen for at få noget ud af den, bare man er åben og modtagelig, så vil vi automatisk lære noget af den.

  Hvor er det et kært billede af Emil med ægget. Han grubler over det, han har fundet, tror jeg?

  Her i Bredballe har vi også en mand, der ikke går tur med sin hund uden at være udstyret med en affaldspose og en langskaftet gribetang. Han gør som jer – indsamler “miljøsvinenes” affald.

  Kan I nu alle have en dejlig påske – den bliver måske nok anderledes end den plejer, men vi tror på, at hvis vi passer hinanden og os selv, så kommer den hverdag nok tilbage, som vi kender.

  Kærlig hilsen Ole og Ulla

  lør. 28. mar. 2020 13.31 skrev Mette Kathrines blog :

  > Mette Kathrine Jensen Stærk posted: ” Moster, Emil og jeg pudsede > glorierne og tog på skraldejagt i skoven. Vi har alligevel gået en tur hver > dag i denne mærkelige coronaperiode, så vi vidste, det var nemt at få > “gevinst”.Jeg gik og funderede lidt over, hvordan ens fortid endnu en gang > kunne” >

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: