Kan en musiker godt få Coronatiden til at gå?

Nå, er du musiker – kan du godt få tiden til at gå? Sådan blev jeg en gang spurgt, og jeg må sige tiden altid er gået fint for mig. Folk har også tit spurgt, om jeg kunne leve af at være musiker. Jeg har i hvert fald ikke lavet andet nogensinde, så det kan man vel godt.

Men så nærmest på en gang forsvandt alle jobs ind til 1. september. De arbejder stadig på musikerhjælpepakken, politikerne. Det kom vist som en overraskelse at størsteparten af musikere ikke kunne puttes i en kasse. For mit eget vedkommende tjener jeg A-indkomst fra skolekoncerter – men det betyder ikke jeg er fastansat. Og så er der B-honorar fra de fleste af koncerterne – bortset fra dem med Zenobia, for der er vi et firma med CVR-nummer. Men der er jo også Koda-indtægter – men jo ikke, hvis ikke ens numre bliver spillet til koncerter.
Man er heller ikke enig om, man kan få kompensation for et flyttet job (for så er det jo ikke aflyst) Størstedelen af mine koncerter er blevet flyttet til samme tid bare næste år. Det er jo på sin vis fint, men jeg plejer at have en fyldt kalender, og der er jo ikke plads til at spille dobbelt næste år.

Jeg har meget tit tænkt på, at jeg med let frygt først i marts kiggede i kalenderen og sagde til min mand, at jeg nok havde brug for en hel del hjælp for at overleve de næste 2 måneder, fordi der var SÅ mange jobs og tit med logistiske umuligheder indbygget, når der også er et lille barn.

Ja, så nu kan jeg jo så godt overskue min sommer, og man kan jo lige så godt vende det til noget positivt (hvis bare man holder skindet på den helbredsmæssige og økonomiske næse) så nu er der tid til at få færdiggjort nogle projekter:

Jeg troede, jeg blev færdig med en interviewbog, mens jeg var på barsel. Men selvom jeg havde læst, babyer sover 16 timer i døgnet, så var det som om, der var nok at se til alligevel.

Igennem de sidste par år har jeg også været ved at indspille en solo-cd. Solo forstået på den måde, at jeg komponerer, bestemmer og betaler. Men der kommer vist kun et enkelt solo-nummer på. Ellers har jeg nogle fantastiske gæstemusikere med. Jeg har også skrevet et nummer for kirkeorgel og harmonika.

Jeg underviser 2 Nordisk Master studerende på konservatoriet i Esbjerg. De er fra hhv Estland og Belgien, så det foregår via Skype. Det er meget mærkeligt og meget lidt folkemusikagtigt at sidde og kommunikere via en skærm.

Og så var der den dag, hvor Jensen & Bugge spillede online-bal. Jeg var fuldstændig høj over at skulle spille for nogen for første gang i en måned. Det var SÅ hyggeligt – og vi sad med 1,5 m mellemrum og spillede alle de gode pardanse. Nogle af de folk, der dansede med, var så søde at sende videoer af dem selv, så vi kunne se, at der rentfsktisk blev danset hjemme i stuerne. Jeg er ret sikker på vi gør successen om. Folkedans er jo ikke så coronasikkert endnu 🙄

Men der er lige den lille ting, at Emil også går hjemme, så det er virkelig begrænset med arbejdstid på sådan en dag. Jeg får dog sneget mig til almindeligt kontorarbejde, og så får jeg øvet ca. 5 x 10 min hver dag. Jeg har de sidste par år haft et samarbejde med en finsk superarrangør, Timo Alakotila, som har bearbejdet mine kompositioner til hele værker for solo-koncert-harmonika. Han er bare SÅ god – og det lyder SÅ godt (synes komponisten) SÅ dét er virkelig sjovt at øve på – især når Emil sover, for ellers vil han spille med på den del af harmonikaen, som han kan nå. Om ikke andet så pønser jeg på at spille nogle af numrene til en skov-koncert – det må kunne lykkes at sidde op ad hvert sit træ og lytte på behørig afstand af hver andre.

Men nu kalder Emil, så skal jeg nok enten bygge Duplo eller se Gurli Gris.

Mest mulig øvehygge – billedet er malet af Luffe fra Bornholm

1 Comment

  1. Judy Ryslander siger:

    😘😋😊 Du’ sød 💜 😋 💜

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: